Guvernul introduce obligativitatea recalculării facturilor emise eronat, în termen de 15 zile

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri că Guvernul a introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori. Aceștia au la dispoziție 15 zile să le recalculeze, fără penalități.

”Asa cum Guvernul a promis, astăzi am introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori, adică cu neaplicarea mecanismelor de plafonare și compensare. Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități în termen de 15 zile.

De asemenea pe această perioadă se suspendă o eventuală plată a acestora. Pe perioada prezentei ordonanțe de plafonare și compensare sunt interzise debranșările”, a anunțat, miercuri, ministrul Energiei, după ședința de Guvern.

Ministrul a precizat, referitor la numărul facturilor emise eronat, că ”toată lumea vorbeşte de un milion, două milioane,” însă el vrea să vadă raportul ANRE şi al ANPC, pentru a spune exact numărul acestor facturi.

”O factură care nu are elemente că este plafonată şi compensată, evident că nu are aplicate mecanismele de compensare”, a spus Virgil Popescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati