Guvernul lansează un program pentru sprijinirea vârstnicilor care va include și servicii de îngrijire la domiciliu

Ministrul Marcel Boloș a declarat că românii de peste 65 de ani vor putea beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu, de la hrană până la igienizare, dar și de servicii de îngrijire medicală și terapie. Bugetul alocat pentru acest program este de 80 de milioane de euro.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în dezbatere publică Ghidul solicitantului pentru sprijinirea persoanelor în vârstă, afectate de probleme locative.

Bugetul alocat pentru acest program este de 80 de milioane de euro.

  • Ministrul Marcel Boloș a declarat că românii de peste 65 de ani vor putea beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu, de la hrană până la igienizare, dar și de servicii de îngrijire medicală și terapie.

Apelul a fost lansat în contextul în care numărul serviciilor autorizate de îngrijire a persoanelor vârstnice la domiciliu este de 259 la nivel național, din care în mediul rural doar 86.

Concomitent, numărul de cămine rezidențiale de bătrâni licențiate este insuficient – 557 în anul 2020, a precizat Marcel Boloș.

Proiecte pot depune furnizorii de servicii sociale acreditați, în colaborare cu autoritățile publice locale, în perioada 11 iunie- 10 august.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati