Guvernul oferă sprijin de 15.000 lei pentru fertilizarea in vitro. Firea: 1 din 5 cupluri este infertil

Unul din cinci cupluri din România este infertil, arată datele oficiale prezentate miercuri la începutul ședinței de Guvern de ministrul Gabriela Firea. Guvernul va aproba un program de sprijin pentru fertilizarea in vitro.

Ministrul Familiei Gabriela Firea a declarat că, anul trecut, în România s-au născut cei mai puțini copii, 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puțin, până acum.

„Practic, nu înregistrăm o îmbunătățire, ci dimpotrivă o înrăutățire a situației. Sunt cauze multiple pentru care tinerii din România ori amână momentul în care decid să aibă copii, ori de cele mai multe ori situația financiară este cea care îi împiedică să aibă copii sau dacă au unul renunță să mai aibă doi sau trei copii, dar în ultimii ani există o altă mare problemă legată de domeniul sănătății, și anume infertilitatea.

Unul din cinci cupluri din România este infertil, sunt informații furnizate de specialiști”, a declarat Gabriela Firea.

Conform acesteia, toate statele europene fac eforturi pentru a încerca să susțină cuplurile căsătorite sau nu sau femeile care suferă de această afecțiune și sunt în imposibilitatea de a-și plăti aceste tratamente care sunt destul de costisitoare.

„Proiectul de astăzi exact țintit aici vine și anume un sprijin de 15.000 de lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament”, a adăugat ministrul Familiei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati