Guvernul spune că va acorda primele de 2.500 de lei pentru cadrele didactice și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic

Guvernul continuă să implementeze măsurile anunțate, fără să ia în calcul cererile angajaților din Educație aflați în grevă generală. „Este dovada că Guvernul tratează cu seriozitate problemele personalului din Educație”, a declarat duminică, la prânz, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă, Dan Cărbunaru, citat de edupedu.ro

Cele mai importante declarații făcute de Dan Cărbunaru:

Activitățile Guvernului au continuat și vă prezint continuarea măsurilor anunțate de Guvern.

Anunț faptul că Guvernul a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic, în contextul discuțiilor purtate cu reprezentanții sindicatelor.

Actele în stadiu de proiect vor fi postate în transparență decizională.

Efort bugetar de peste 700 milioane de lei, din care peste 300 din bugetul național și restul fonturi europene.

2.500 de lei – măsuri de susținere sub formă de primă de carieră didactică sau primă de compensare salarială, care va asigura tranziția către noua grilă de salarizare. În iunie 1.000 de lei și 1.500 de lei în octombrie.

1.000 de lei pentru personalul nedidactic. 500 de lei în iunie și 500 în septembrie.

Este dovada că Guvernul tratează cu seriozitate problemele personalului din Educație.

Din dispoziția premierului, ministrul Muncii începe de mâine discuțiile cu sindicatele din Educație pe noua grilă din legea salarizării. 15 iulie e termenul asumat la Guvern pentru noile grile.

Și calendarul școlar, și perspectiva examenelor au nevoie ca atât copiii cât și profesorii lor să fie în clase pentru a încheia cu bine acest an școlar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati