Guvernul va lua măsuri care să sprijine consumul de alimente româneşti

Ministrul Florin Barbu a explicat că sunt necesare mai multe proceduri legislative prin care să fie reglementat adaosul comercial şi să fie încurajat comerţul cu produse româneşti, produse care în prezent au un adaos comercial mai mare decât cele din import. El a mai spus că, în două luni de zile, România poate semna contracte de peste două miliarde de euro procesare în ţara noastră.

  • „Vedem produse româneşti cu adaos comercial foarte mare, iar produsele care vin din import au un adaos comercial foarte mic. Ne dorim foarte mult ca toţi românii să aibă acces la alimente româneşti în retail şi la preţuri corecte. Mai mult de atât, această ordonanţă sau proiect de lege care va veni, va sprijini practic consumul de alimente româneşti şi creşterea nivelului de procesare în România, pentru că ştiţi şi în perioada următoare atât Ministerul Agriculturii, prin fondurile europene, pe o măsură foarte bună DR. 22 de procesare în România, cât şi programul important pe care l-am lansat INVESTALIM procesare în România”, a explicat Florin Barbu, la finalul şedinţei de joi a Executivului, potrivit news.ro.

El a mai spus că, în două luni de zile, România poate semna contracte de peste două miliarde de euro procesare în ţara noastră şi „de aceea avem nevoie de aceste legi pentru ca aceste produse pe care procesatorii le realizează să ajungă pe raft şi să ajungă la un preţ corect pentru consumatori şi pentru românii cu venituri mici şi medii”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati