Hai la ”Zilele Bucureştiului”! Sunt organizate evenimente gratuite precum dansuri stradale, muzică, expoziții de fotografii și hărți de arhivă

ARCUB marchează împlinirea a 564 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei, de miercuri până duminică, prin organizarea proiectului Zilele Bucureştiului, care include o serie de evenimente culturale cu acces gratuit.

Evenimentele au loc la sediul ARCUB, în Piaţa Festivalului Internaţional „George Enescu” şi în cadrul programului „Străzi deschise”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, până pe 1 octombrie, la ARCUB, poate fi vizitată expoziţia documentară „Bucureşti. O stratigrafie în hărţi şi planuri”, care redă povestea oraşului la mijlocul secolului al XIX-lea, reconstruit prin intermediul planurilor şi hărţilor existente, precum şi a câtorva imagini de arhivă, dar şi a unor machete 3D.

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului, de miercuri până duminică, accesul la expoziţie este gratuit. Programul general de vizitare este de marţi până duminică, în intervalul orar 12,00 – 20,00.

Până pe 1 octombrie, în pasajul Hanului Gabroveni mai pot fi vizitate expoziţii de fotografie semnate de Dragoş Lumpan, care prezintă lucrări din perioada timpurie de formare a artistului, fotografii alb-negru, realizate prin metoda clasică a developării filmului. Lucrările prezentate în expoziţia „Vremuri blurate” aduc în prim plan fotografii realizate la începutul anului 1992, cu trecătorii de pe Bulevardul Magheru, în apropierea Teatrului Nottara, iar imaginile expoziţiei „Arhiva foto 1992-1993” formează un portret colectiv al României de acum 30 de ani. Şi aceste expoziţii pot fi vizitate gratuit de Zilele Bucureştiului.

De sâmbătă până pe 12 octombrie, la ARCUB, pot fi vizitate şi expoziţiile „Memories – Retrospectiva Samy Briss”, care prezintă, în premieră, lucrări de pictură, sculptură, grafică din toate etapele de creaţie ale artistului, şi „Alegorii galante” a pictoriţei Manuela Holban-Ioanid.

Concertul „Poveste din Bucureştiul de odinioară” este programat, sâmbătă, de la ora 20,00, pe scena Pieţei Festivalului Enescu.

Bucureștiul Dansează, pe 23 septembrie

Sâmbătă, în cadrul proiectului „Străzi deschise”, are loc a doua ediţie a „Nopţii dansului”.

După succesul primei ediţii din acest an, organizată la „Străzi deschise – Bucureşti”, „Noaptea Dansului” se întoarce pe Calea Victoriei şi invită publicul să sărbătorească oraşul prin dans. Peste 200 de dansatori de la peste 15 şcoli de dans au pregătit trei ore de flash-mob-uri, community dance şi momente de interacțiune cu trecătorii.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis, miercuri, cu prilejul împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei, că Bucureştiul reuşeşte să fie „casă primitoare” pentru cei care locuiesc şi muncesc în acest oraş, indiferent de unde vin.

„Oraşul are un potenţial uriaş şi sunt sigur că împreună vom reuşi să-l facem mai atractiv, mai prietenos, astfel încât să fim mereu mândri că suntem bucureşteni”, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati