Hala Terminal din Piaţa Obor va fi modernizată

Primăria Sectorului 2 va reabilita şi moderniza Hala Terminal din Piaţa Obor, pentru a creşte atât gradul de confort al cumpărătorilor, cât şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu. Astfel, cei care îşi fac cumpărăturile în Hala Terminal se vor putea bucura de condiții civilizate, demne de o capitală europeană, anunță PS2.
  • ”Am hotărât să adaptăm proiectul iniţial de reabilitare a Halei Terminal la cele mai noi standarde europene şi să facem o reconstrucţie mai amplă. Nu ne rezumăm doar la reparații, ci vrem să izolăm termic şi la exterior clădirea, pentru a menține temperatura la un nivel optim în interiorul halei, fără pierderi de căldură, şi implicit, cu un consum mai scăzut de energie.”, precizează sursa citata.
Mai mult de atât, pentru că în Sectorul 2 exista una dintre cele mai mari comunități de persoane cu dizabilități, Hala Terminal va fi adaptată şi nevoilor lor.
  • ”Considerăm că fiecare persoană are dreptul la o viaţa independentă, motiv pentru care în Sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă şi accesibilizăm Hala Terminal pentru ca fiecare client să își poată face cumpărăturile fără efort, indiferent de nevoile sale.”, anunța Primăria Sectorului 2.

În esență, va fi reparat interiorul şi exteriorul clădirii, va fi recompartimentată hala şi se vor reface instalaţiile sanitare, electrice şi termice: ”Astfel, oprim degradarea clădirii şi readucem imobilul la standardele optime de utilizare.”

  • Proiectul de actualizare a indicatorilor tehnico-economici, a documentaţiei tehnice şi a detaliilor de execuţie pentru acest obiectiv a fost votat în ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 2.
Pentru suprafaţa de 2284.20 mp este necesară o investiţie în valoare totală de 6.902.020,72 lei fără TVA. Proiectul de modernizare va dura 12 luni de la momentul începerii lucrărilor. Investiţia este în concordanţă cu prevederile „Strategiei de Dezvoltare Locală a Sectorului 2”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati