„Happy Run – Race for the Cure”, cea mai mare cursă internaţională pentru sănătatea femeii, va avea loc pe 29 septembrie, în București

Happy Run – Race for the Cure, cea mai mare cursă europeană pentru sănătate va fi organizată pe 29 septembrie, în parcul Herăstrău din Bucureşti.

„De ziua mea va invit să va înscrieți la Happy Run și să ne vedem în 29 septembrie, la o minunată plimbare prin Herăstrău, care va ajuta multe femei să fie tratate de cancer”, a declarat Andreea Esca, ambasador al Fundaţiei Renaşterea, luni, într-o conferinţă de presă dedicată evenimentului.
happy run esca
Foto: Facebook / Ministerul Tineretului și Sportului-România
„Îmi doresc să fim mai mulţi bucureşteni participanţi la cursă decât anul trecut. În 2018 am fost aproape 3.500, anul acesta aş vrea să fim 5.000. E important să mergem, pentru a putea strânge astfel fonduri pentru femeile fără posibilităţi financiare, pentru a face analize medicale gratuite’, a mai precizat Andreea Esca.
Prezent la conferința de presă ”Happy run – race for the cure” a fost si Bogdan Matei, ministrul Tineretului si Sportului. Acesta a declarat ca intreaga campanie are rolul de a informa și a educa în același timp femeile în privința metodelor de prevenție și de tratare a cancerului.
”Fiecare are măcar o femeie foarte importantă în viața sa și ne dorim că ea să fie informată în privința sănătații ei și a felului în care poate preveni sau după caz poate trata cancerul. Și cred că și bărbații au obligația de a se implică în astfel de proiecte. Iar din punct de vedere instituțional Ministerul Tineretului și Sportului va acordă tot sprijinul acestei inițiative de a alerga la cursa de pe 29 septembrie.” a declarat ministrul Bogdan Matei.

Fundaţia Renaşterea organizează cea de-a cincea ediţie a Happy Run – Race for the Cure România, cel mai mare şi cel mai de succes eveniment de informare şi de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii. A cincea ediţie a evenimentului are loc sub patronajul Administraţiei Prezidenţiale, al Ambasadei Italiei la Bucureşti, cu susţinerea oficială a Ministerului Sănătăţii, a Ministerului Tineretului şi Sportului, a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Happy Run – Race for the Cure 2019, pe 29 septembrie, în Parcul Herăstrău

Evenimentul, o sărbătorire a învingătoarelor în lupta cu cancerul şi o acţiune de promovare a importanţei prevenţiei, are loc în data de 29 septembrie 2019, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, începând cu ora 08.00.

Anul acesta, competiţia este structurată pe cinci categorii, oferind participanţilor posibilitatea de a alege între:

– 5 km – plimbare – toate vârstele – Fitness walk;

– 1 km – plimbare – toate vârstele – Fun walk;

– 5 km – competiţie alegare femei/bărbaţi;

– 1 km – competiţie alergare copii 5-9 ani;

– 5 km – competiţie alergare copii 10-14 ani.

Donaţia recomandată pentru înscriere este de 50 de lei pentru adulţi, 25 de lei pentru copiii între 14 şi 18 ani şi 10 lei pentru copiii sub 14 ani.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati