Heiuș, ANAF: Un român a vândut anul trecut online cosmetice de 44 de milioane de lei, fără să declare banii

O singură persoană din România a vândut anul trecut online produse cosmetice de 44 de milioane de lei, fără să declare încasările obținute astfel, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF.

  • ”O singură persoană a vândut, anul trecut, produse cosmetice de 44 de milioane de lei, fără a declara acest lucru undeva”, a spus Heiuș.
”Din păcate, la primul termen de depunere a Declaraţiei 395 – firmele de curierat, pe analizele pe care le-am făcut, am constatat nişte lucruri pe care le previzionam”, a afirmat Lucian Heius, într-o conferinţă de presă.

Peste 20.000 de români nu au declarat încasări online de 2 miliarde de lei

”Peste 20.000 de oameni care au vândut prin acest mecanism, cumulând împreună 2 miliarde de lei, nu au depus nicio declaraţie. Cel mai mult a fost o persoană care a vândut anul trecut de 44 de milioane de lei produse cosmetice fără să depună nicio declaraţie”, a adăugat preşedintele ANAF.

Potrivit acestuia, după depunerea declaraţiilor de către firmele de curierat, această persoană a fost identificată, pentru că s-a plătit ramburs: ”Este clar că este un loc unde se produce evaziune fiscală, plata cu numerar, inclusiv pentru comerţul online”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati