Heroină de un milion de euro, găsită în Capitală

Procurorii DIICOT au confiscat peste 33 de kilograme de heroină, cu o valoare pe „piață neagră” de peste un milion de euro, în urmă mai multor percheziții efectuate la persoane suspectate de trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, gruparea infracțională, formată din patru suspecți, realiză tranzacții cu importante cantități de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, acționând într-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere, scrie Ziare.com.

Membrii gruparii ar fi intenționat să comercializeze pe teritoriul României și al altor state europene „o cantitate foarte mare de heroină”, pe care o procuraseră de la un cetățean turc, această fiind depozitată într-o clădire dezafectată de pe teritoriul municipiului București și la domiciliile a doi suspecți de pe teritoriul județului Timiș.

„Vineri, procurorii DIICOT-Structură Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urmă cărora a fost ridicată cantitatea de 33,5 kg de heroină, de puritate 50%, cu o valoare totală pe piață neagră de 1.000.000 euro, 5 telefoane mobile și sumele de 1.950 de euro și 9.800 de lei”, arată anchetatorii.

DIICOT informează că Tribunalul București a dispus, duminică, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile față de două persoane, iar față de alți doi a fost dispusă măsură arestului la domiciliu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati