HiSky anunţă că e tot mai aproape de zborurile din România către SUA

Compania aeriană HiSky, înfiinţată în Republica Moldova de Iulian Scorpan, fost director general al Air Moldova, a anunţat, sâmbătă, că a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare pentru operarea de zboruri din România în Statele Unite ale Americii. Ultimele zboruri directe între România şi SUA au avut loc acum 20 de ani.

Cel mai probabil, ar fi necesară o singură oprire pentru realimentare, în vestul sau nordul Europei, iar în total zborul ar putea dura circa 10 ore, scrie news.ro.

”Compania aeriană HiSky a parcurs cu succes prima dintre cele trei etape impuse de procedura de autorizare, pentru operarea de zboruri în Statele Unite ale Americii. Odată cu finalizarea procesului şi obţinerea Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, emis de Departamentul Transporturilor din SUA, HiSky va putea opera zboruri regulate şi charter peste ocean, cu plecare de pe orice aeroport din Europa.

  • Având în vedere rezultatele demersurilor efectuate până în prezent, este posibil ca aprobarea să fie acordată mai devreme decât a fost iniţial comunicat, compania aeriană estimând, în acest moment, un termen de aproximativ două luni până la anunţarea primelor zboruri transatlantice”, anunţă compania.

HiSky a început în mai 2022 operarea primelor zboruri din noua bază operaţională a companiei, Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti.

”Suntem foarte aproape să atingem această nouă ţintă în dezvoltarea noastră, după primul milion de pasageri, primele aeronave A321 neo înregistrate în România, obţinerea statutul de principal operator charter şi nu mai puţin de 22 de rute operate cu succes, din România şi Republica Moldova. Dacă totul va decurge aşa cum ne aşteptăm, până la finalul verii vom deschide deja primele rute către SUA. În acest context, suntem siguri că obţinerea permisului pentru zboruri transatlantice este o etapă importantă în consolidarea legitimităţii noastre pe piaţa regională”, spune Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Operarea de zboruri cu destinaţie SUA a devenit parte din integrată a strategiei HiSky odată cu introducerea în flotă, la începutul acestui an, a celor două aeronave Airbus A321neo.

Acest tip de aeronavă oferă cea mai mare autonomie de zbor din clasa sa, de până la 7.400 de kilometri. Noua capabilitate permite companiei aeriene să opereze zboruri peste ocean, cu o singură oprire de alimentare, în vestul Europei. HiSky va deveni, astfel, prima companie aeriană privată care introduce zboruri directe din România către SUA.

În plus, în contextul liberalizării pieţei de transport aerian, ca urmare a semnării, în luna mai, a acordului ”Open Skies” între Republica Moldova şi SUA, cetăţenii moldoveni vor putea zbura, pentru prima dată în istorie, direct din Chişinău către Statele Unite.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati