Hope and Homes for Children România inaugurează prima casă familială din județul Ilfov – FOTO

Astăzi a avut loc ceremonia de inaugurare a celei de-a 122-a case familiale construite de Fundația Hope and Homes for Children în beneficiul copiilor instituționalizați.

  • Casa a fost construită cu sprijinul Asociației Investitorilor de Real Estate din România (AREI) și în parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov și Primăria Domnești.

Hope and Homes for Children închide, astfel, Centrul de Plasament Periș. Copiii de acolo se vor muta acum Acasă, alături de alții instituționalizați pe raza județului Ilfov. Noua casă le va asigura acestora accesul la normalitate, într-un spațiu în care viața decurge așa cum este firesc într-o familie.

Noua casă construită în Comuna Domnești va găzdui 12 copii.

Pentru ei, Acasă va însemna un cămin călduros cu un living foarte spațios, bucătărie, 4 dormitoare, spălătorie, 2 băi și 2 grupuri sanitare. Casa a fost construită pe terenul pus la dispoziție de Consiliul Județean Ilfov și Primăria Domnești.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți Hubert Thuma – Președintele Consiliului Județean Ilfov, Mihaela Toader – Administratorul Public al județului Ilfov, Bogdan Pantea – Directorul DGASPC Ilfov, Ioan-Adrian Ghiță – Primarul Comunei Domnești, reprezentanții și membrii Asociației Investitorilor de Real Estate din Romania (AREI), precum și Ștefan Dărăbuș – Director Național Hope and Homes for Children România.

  • Fundația pune astfel lacătul pe Centrul de Plasament Periș.

„Suntem bucuroși să deschidem astăzi ușa primei case familiale construite în județul Ilfov. Alți 12 copii vor simți ce înseamnă siguranța și căldura unui Acasă. Împreună cu AREI și în parteneriat cu Consiliul Județean și DGASPC Ilfov, închidem Centrul de Plasament Periș, cel de-al 66-lea orfelinat închis de Hope and Homes for Children, la nivel național. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost și ne sunt alături și care fac fac posibilă normalitatea în viața unor copii atât de greu încercați”, declară Ștefan Dărăbuș, Director Național Hope and Homes for Children România. 

„Este o mare onoare pentru asociația noastră să putem susține acest proiect atât de important, alături de Fundația Hope and Homes for Children și partenerii de la Consiliul Județean și DGASPC Ilfov.  Am ales să sprijinim acest demers pentru că un element important al misiunii AREI este de a contribui printr-un impact pozitiv în comunitate, cu atât mai mult atunci când putem pune umărul să oferim copiilor instituționalizați un loc care pentru ei să însemne cu adevărat acasă”, afirmă Dennis Selinas, Președintele AREI și CEO Globalworth.

”Împreună am transformat o casă în ACASĂ. Aici se vor muta 12 copii – o parte dintre ei provenind din centrul de plasament de la Periș, pe care, cu această ocazie, îl vom închide. Aceasta este și strategia la nivel național: desființarea orfelinatelor și mutarea copiilor în case de tip familial, în spații mai confortabile, în care să beneficieze de mai multă atenție. Vă felicit pentru efortul depus și pentru misiunea pe care v-ați asumat-o. Sunteți parte a schimbării pe care ne-o dorim cu toții pentru țara noastră!”, declară Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov.

”Finalizarea casei de la Domnești este un vis împlinit, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei! Momentul de azi se datoreaza în egală măsură Hope and Homes for Children, colegilor mei din cadrul DGASPC, domnului primar Adrian Ghiță și echipei CJ Ilfov. Este un prim proiect finalizat și îmi doresc să nu ne oprim aici”, declară, la rândul său, Mihaela Toader, Administratorul Public al județului Ilfov.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati