Horia Tomescu: Şapte echipe de liceeni, calificate în ultima etapă a procesului de bugetare participativă ‘#LiceulTău!’

Șapte echipe formate din liceeni şi profesori coordonatori din Bucureşti s-au calificat în ultima etapă a procesului de bugetare participativă „#LiceulTău!”, a anunţat viceprimarul Capitalei Horia Tomescu.

Prin intermediul acestui program, elevii, coordonaţi de cadre didactice, au propus proiecte care să îmbunătăţească condiţiile de învăţare şi să ofere oportunităţi noi de dezvoltare non-formală, în cadrul unităţilor de învăţământ din care fac parte, arată sursa citată.

Horia Tomescu a menţionat că fiecare proiect combină cel puţin două tematici şi propun activităţi din domeniile: Protecţia mediului & ecologizare, Revoluţii Ştiinţifice, Orientare & tehnici de supravieţuire, Educaţie antreprenorială & financiară, Dezvoltare Cultural artistică, Multimedia & IT, Universul animalelor, Sport & stil de viaţă sănătos.

Potrivit acestuia, în mai puţin de 24 ore, cetăţenii sunt invitaţi să voteze proiectul pe care îl apreciază cel mai mult, accesând https://bugetare-liceultau.pmb.ro/index.

Tomescu a spus că, în peste două luni de probe, PROEDUS a susţinut traininguri în care elevii au învăţat procesul de scriere şi implementare a unui proiect, au fost realizate trei evaluări artistice şi administrative, un concurs de cultură general de tip quiz, din toate activităţile rezultând selecţia a şapte cele mai bune proiecte pe care cetăţenii le pot vota pentru a-l alege pe cel care va fi implementat.

El a adăugat că „Bugetare Participativă – Liceul Tău” este un program realizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, şi face parte din parteneriatul cu UNICEF pentru Iniţiativa Localitate Prietenă a Copiilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati