Hotelurile de lux din Capitală angajează cameriste, ospătari, barmani, bucătari şi recepţioneri

Marile hoteluri din Bucureşti au mai mult de trei sferturi din camere ocupate în prezent, exact ca în vremurile bune, însă cele mai multe au fost prinse descoperite pe partea de angajaţi, după ce în 2020 au redus numărul de salariaţi pe fondul efectelor pandemiei Covid-19.

Operatorii din turism au demarat recrutările pe toate canalele, fie prin târguri lunare organizate, fie prin promovarea anunţurilor pe site-uri specializate şi chiar pe reţele de socializare, potrivit mediafax.

Unităţi precum Sheraton sau JW Marriott Bucharest Grand Hotel promovează anunţuri pentru recrutarea de ospătari, cameriste, barmani şi recepţioneri inclusiv pe reţele precum Linkedin, în timp ce Radisson Blu sau Athénée Palace Hilton promovează anunţuri pe site-urile specializate în recrutare.

„Momentan avem 40 de poziţii deschise, iar până la finalul anului preconizăm un număr total de 50 de persoane. Căutăm ospă­tari, barmani, bucă­tări, ca­me­riste şi recep­ţioneri. Ne dorim să angajăm oameni din toată ţara, le oferim celor care nu sunt din Bucureşti un suport de cazare lunar, pentru a-i ajuta să se relocheze. De ase­me­nea, organizăm lunar un târg de joburi, urmă­torul este pe 5 aprilie, unde candidaţii au oca­zia să aibă interviuri pe loc, fără a mai trece prin întregul proces de recrutare, uneori mai lung“, a declarat pentru ZF, Iulia Pocol, marketing & PR manager la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Sectorul turistic nu este atât de atractiv dat fiind că salariul mediu net din această industrie este mult sub salariul mediu din economie. Angajaţii din sectorul hotelier au fost, istoric, cel mai prost plătiţi salariaţi din economieÎn HoReCa lucrau puţin peste 190.000 de angajaţi în 2019 dar numărul s-a redus la puţin peste 165.000 de angajaţi în 2020, arată datele de la Registrul Comerţului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati