UPDATE Mijloacele de transport STB, blocate din cauza ”dâmburilor de zăpadă”. Acum, serviciul de transport public funcţionează în parametri normali

2
90
Foto: Politia Locala Bucuresti

Mijloacele de transport în comun din Bucureşti au fost blocate sau staţionate pe unele artere din cauza ”dâmburilor de zăpadă”, a anunțat sâmbătă STB, precizând că spre zonele respective au fost direcţionate utilaje de intervenţie. În acest moment, serviciul de transport public funcţionează în parametri normali şi se circulă în condiţii de iarnă, transmite instituția.

”Serviciul de transport public funcţionează în parametrii normali şi se circulă în condiţii de iarnă. În cursul dimineţii, din cauza condiţiilor meteo au fost înregistrate câteva evenimente, punctual, la care s-a intervenit operativ iar în prezent circulaţia este reluată”, a transmis STB, într-un comunicat de presă.

Societatea exemplifică situaţiile cu care s-au confruntat mijloacele de transport în comun:

– ora 07.20 – tramvai care circula pe linia 36 (la int Sos. Pantelimon/ Bd. Ferdinand, sens Platf. Ind. Pipera,) a deraiat cu boghiul I. S-au dirijat mijloacele de interventie iar circulaţia a fost reluată la ora 8.40

– ⁠din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, de la ora 5.50 autobuzele liniilor STB nu mai circula pe calea de rulare a tramvaielor; acestea circula pe carosabil si efectueaza statii la bordura.

– ⁠ora 8.30 – se intervine operativ pe toate liniile de tramvai cu pluguri. Din cauza damburilor de zapada formate in zona intersectiilor, pe cateva artere ale capitalei s-au inregistrat blocari temporare (Ex: Pantelimon, Cobălcescu şi Gh. Duca) şi stationari ale vagoanelor in urma actionarii salvarilor Au fost dirijate mijloace de innterventie ale STB şi ale comandamentului de iarnă al municipiului Bucureşti. Plugurile portperie actioneaza in acest moment.

”În prezent nu există blocaje. Se intervine operativ la fiecare situaţie semnalata. Echipele de intervenţie ale STB sunt în teren şi intervin operativ pentru deblocarea oricărei situatiii care poate apare din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, a mai transmis compania.

Știre inițială

Mijloacele de transport în comun din Bucureşti sunt blocate sau staţionate pe unele artere din cauza ”dâmburilor de zăpadă”, anunţă, sâmbătă, STB.

  • ”Din cauza dâmburilor de zăpadă formate pe mai multe artere ale Capitalei, vehiculele STB înregistrează blocîri si stationari.

Au fost dirijate mijloace de interventie pentru reluarea circulatiei in cel mai scurt timp”, a transmis, sâmbătă, STB, într-un mesaj pe reţeaua de socializare X, fostă Twitter.

Operatorii de salubritate au comunicat faptul că sunt pregătiţi să intervină pe timpul zilei prin împrăştiere de material antiderapant şi pluguire, astfel:

– Sector 1 – Romprest: 40 utilaje şi 170 operatori;

– Sector 2 – Supercom: 41 utilaje, 50 operatori şi 5 coordonatori;

– Sector 3 – Direcţia de Salubritate: 30 utilaje şi 150 operatori;

– Sector 4 – Rosal: 54 utilaje şi 30 operatori;

– Sector 5 – Salubritate Fapte: 38 utilaje, 140 operatori şi 20 coordonatori;

– Sector 6 – Urban: 24 utilaje, 265 operatori şi 16 coordonatori.

”La această oră traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă”, a mai transmis Poliţia Locală Bucureşti.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.