Hubert Thuma (CJ Ilfov) anunță semnarea contractului pentru extinderea rețelei de apă-canal în patru localități

0
202

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, anunță semnarea contractului pentru extinderea și modernizarea rețelelor de apă-canal în Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei și Periș.

Valoarea contractului este de aproximativ 190 de milioane de lei, fără TVA, iar lucrările vor dura trei ani.

În Grădiștea, rețeaua de canalizare se va extinde cu aproape 36 de kilometri și se vor realiza 9 stații noi de pompare apă uzată. De asemenea, în Gruiu, se va extinde rețeaua de distribuție cu aproape 42 de kilometri, rețeaua de canalizare cu aproape 84 de kilometri și se vor realiza 20 de noi stații de pompare apă uzată, mai spune Thuma.

În Moara Vlăsiei, rețeaua de distribuție va fi extinsă cu aproximativ 45 de kilometri, cea de canalizare cu 42 de kilometri și, de asemenea, se vor reabilita două stații de pompare apă uzată, urmând a se construi altele 19 noi.

În Periș, rețeaua de canalizare va fi extinsă cu circa 37 de kilometri și se vor realiza 14 stații noi de pompare apă uzată, explică președintele CJ Ilfov.
Până acum, au mai fost semnate contracte pentru lucrări de apă-canal pentru următoarele localități: Pantelimon, Brănești, Mogoșoaia, Balotești, Tunari, Clinceni, Măgurele, Cornetu, Ciorogarla, Domnești.
Toate contractele fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), a mai spus Hubert Thuma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.