Hubert Thuma, președinte CJ Ilfov: Continuăm proiectul „Viziunea Dezvoltării Inteligente a Județului Ilfov”

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, anunță că se continuă proiectul „Viziunea Dezvoltării Inteligente a Județului Ilfov”.

  • Potrivit sursei citate, au fost semnat primele protocoale de cooperare cu mai multe UAT-uri din județul Ilfov pentru schimbul de date și informații digitale în GIS. ”Acesta este primul pas important în realizarea unui flux eficient de date prin care ne dorim să dezvoltăm un mod de lucru digital, sincronizat, în timp real”, susține Thuma.
De asemenea, președintele CJ Ilfov precizează că instituția pune la dispoziție datele necesare și oferă sprijin metodologic și tehnic în cadrul procesului de elaborare a Planurilor Urbanistice Generale ale UAT-urilor, precum și o modalitate de identificare, monitorizare și organizare a proiectelor.
”Cu ajutorul acestui sistem de coordonare, putem observa cu ușurință disfuncționalitățile și putem identifica atât proiectele actuale aflate în implementare, cât și pe cele viitoare și dacă acestea interferează.

”Facem un pas important în procesul de digitalizare și dezvoltare smart a administrației locale”

Având la dispoziție acest instrument de lucru, putem identifica în timp real nevoile societății și putem planifica mai eficient echipamentele publice (școli, grădinițe, spații verzi etc) necesare pentru dezvoltarea accelerată a regiunii. Prin interconectarea activităților economice a două sau a mai multor UAT-uri vecine, pot fi lansate proiecte care să asigure un flux integrat și să susțină evoluția zonei”, a completat sursa citată.

  • ”Prin acest demers, facem un pas important în procesul de digitalizare și dezvoltare smart a administrației locale a județului Ilfov și suntem recunoscători pentru implicarea echipei de specialitate de urbanism sub coordonarea arhitectului șef, Olivia Ciobanu Oprescu. Suntem convinși că acest proiect va duce la îmbunătățirea calității vieții și la creșterea economică a regiunii.”, anunță Hubert Thuma.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati