Hubert Thuma, președinte CJ Ilfov: Educație financiară în școlile din județ

Consiliul Județean Ilfov continuă programul de educație financiară „Școala de bani” la nivelul unităților de învățământ din județ.

Ca parte din seria de activități subscrise programului „Școala de bani”, inițiat de către Consiliul Județean Ilfov în cooperare cu Banca Comercială Română (BCR) și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, marți, 22 noiembrie și joi, 24 noiembrie, la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din orașul Voluntari și Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din comuna Snagov s-au desfășurat noi ateliere de educație financiară, prin intermediul cărora elevii ilfoveni au beneficiat de lecții interactive, sfaturi și cursuri practice, în vederea asimilării noțiunilor financiare elementare.

După succesul înregistrat de acest program derulat la nivel pilot în primăvara anului 2022, identificând nevoia continuă de a face educația financiară mai accesibilă și mai ușor de înțeles și de aplicat pentru elevi, Consiliul Județean Ilfov a decis extinderea acestuia la nivel județean, în unitățile de învățământ ilfovene, indiferent de profil.
Aceste două ateliere s-au adresat elevilor din învățământul liceal și au avut ca scop creșterea nivelului de educație financiară al acestora și facilitarea accesului la informații utile, practice și actuale, care să îi ajute să înțeleagă concepte financiare specifice, cum ar fi: valoarea banilor, utilitatea unui card bancar, importanța economiilor sau diferența dintre nevoi și dorințe, pentru a putea învăța mai ușor cum să devină independenți financiar.
”30 de elevi din învățământul dual au învățat săptămâna aceasta cum să își gestioneze banii corect. V-am mai scris despre acest proiect – Școala de bani. Facem acest proiect în parteneriat cu BCR. Mergem, alături de traineri voluntari, în școlile din Ilfov. Copiii învăță noțiuni esențiale pentru viitorul lor. Învață să economisească, să nu facă cumpărături inutile, să învețe să facă planuri, să nu cumpere din impuls. Eu, spre exemplu, am un obicei: nu merg niciodată nemâncat la magazin. Și astfel iau mereu fix ce am nevoie și nu risipesc nici bani, nici mâncare. Școala de bani se organizează acum în tot județul”, a completat Hubert Thuma, președinte CJ Ilfov.
Programul ”Școala de Bani” este cel mai amplu proiect de educație financiară din România, dezvoltat de Banca Comercială Română (BCR) sub forma unei platforme educaționale care include resurse practice și instrumente pentru a ajuta elevii să înțeleagă noțiuni cu privire la gestionarea banilor, bugetului și dezvoltării personale, din perspectivă financiară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati