Ideea demolării zidului din jurul Parlamentului, readusă în discuție

0
101
casa poporului

Deputatul USR Iulian Bulai a readus, marți, în spațiul public, ideea demolării zidului de beton care înconjoară clădirea Palatului Parlamentului. Inițiativa a fost dezbătută timp de peste un deceniu și s-a lovit de problema asigurării securității clădirii și a fondurilor necesare reamenajării, scrie Digi24 care citează Mediafax.

„În curând vom conduce Parlamentul României. E o chestiune de zile. Nu de persoane. Printre primele lucruri pe care va trebui să le facem este să eliminăm acest zid. Acest zid trebuie eliminat pentru că acest spațiu și această instituție trebuie redate poporului. Nu demnitarilor țanțoși cu bolide de lux. Ca să își asume această instituție, românii trebuie să fie mult mai aproape de decidenții politici. Acest zid trebuie să dispară. Trebuie să facem aici un parc uriaș unde românii să vină la picnic și unde să vorbească direct cu parlamentarii. Așa cum este peste tot în lumea civilizată. Dispariția acestui zid nenecesar va fi un pas determinant în a lăsa în spate trecutul comunist, cu toate metehnele lui si elimina distantarea incorectă între politicieni si cetățeni. Abia aștept să construim aici cel mai mare parc urban din țară: Uranus-Parlament”, scrie pe Facebook Iulian Bulai.

Demolarea zidului de beton din jurul Parlamentului și tranformarea peluzei într-o zonă de relaxare și punct de atracție turistică a fost dezbătută de clasa politică încă din anul 2007. Problema securității Parlamentului și cea a fondurilor necesare lucrării de demolare și reamenajare a spațiului au fost principalele bariere în calea demolării gardului.

Fostul premier Adrian Năstase (PSD), fostul ministru Elena Udrea (PD-L), trei foști președinți ai Camerei Deputaților – Roberta Anastase (PD-L), Bogdan Olteanu (PNL) și Valeriu Zgonea (PSD) – și fostul președinte al Senatului, Mircea Geoană (PSD), se numără printre cei care s-au implicat în dezbaterile pe acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.