IGSU: 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă au intrat în dotarea salvatorilor

0
233

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, vineri, că în ultimele două săptămâni 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, din totalul celor 276 care vor fi achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au intrat în dotarea salvatorilor.

”În ultimele două săptămâni, 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, din totalul celor 276 care vor fi achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au intrat în dotarea salvatorilor. Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că unităţile operative încă deţin tehnică de intervenţie cu durată de exploatare depăşită, iar serviciile oferite celor aflaţi în dificultate trebuie să se menţină la înalte standarde de calitate”, se arată în comunicatul de presă.

Autospecialele sunt destinate intervenţiei pentru stingerea incendiilor în mediul urban şi rural, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

În primele 11 luni ale acestui an s-au produs 41.081 incendii, cu o medie zilnică de 123 de evenimente, ceea ce reprezintă 7,3% din totalul situaţiilor de urgenţă generate de manifestarea tipurilor de risc la nivel naţional, mai arată ISU.

În luna iunie a anului trecut, au fost semnate două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.

Astfel, până la acest moment, 69 de autospeciale de 10.000 l au fost distribuite unităţilor operative şi completează tehnica specifică de intervenţie, necesară bunei gestionări a situaţiilor de urgenţă înregistrate la nivel naţional.

Autospecialele vor fi achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro. Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătăţirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depăşită şi acoperirea deficitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.