IGSU: Intervenţii în 25 de localităţi din 12 judeţe şi în Bucureşti, pentru înlăturarea efectelor vremii

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 25 de localităţi din 12 judeţe şi în Bucureşti, pentru înlăturarea efectelor vremii. Au fost îndepărtaţi zeci de copaci căzuţi şi au fost deszăpezite autoturisme şi TIR-uri.

”În ultimele 24 de ore, peste 3.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă. Misiunile s-au desfăşurat atât în cursul zilei de ieri, cât şi pe timpul nopţii, în 25 localităţi din 12 judeţe (AG, BR, BZ, CL, CT, DB, HD, IF, PH, SV, VL, VN) şi mun. Bucureşti”, a transmis, sâmbătă, IGSU.

Sursa citată a precizat că pompierii au acţionat pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase în zăpadă, pentru evacuarea apei din 1 subsol şi 1 curte, precum şi pentru degajarea 4 elemente de construcţie de la 4 imobile, 68 copaci şi 4 stâlpi de electricitate, fiind avariate 42 autoturisme.

”În contextul monitorizării atente a situaţiei de către autorităţile cu competenţe şi în urma discuţiilor avute între premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, în vederea optimizării misiunilor de răspuns, la nivel naţional au fost întreprinse următoarele măsuri:

  1. menţinerea în stare de operativitate a tuturor categoriilor de mijloace şi echipamente pentru asigurarea acţiunilor de răspuns, astfel încât, la ordin, manevra de forţe şi mijloace să se realizeze în cel mai scurt timp;
  2. instituirea permanenţei la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase;
  3. activarea Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei prin activarea Grupelor Operative la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din 6 judeţe (AG, BR, BZ, DB, PH, VN)”, a mai transmis IGSU.

Instituţia a precizat că, în judeţele Buzău şi Vrancea, unde au fost înregistrate efecte considerabile, a fost ridicată capacitatea operaţională, astfel că personalul de serviciu a fost suplimentat cu cel aflat în turele libere.

Totodată, în sprijinul echipajelor operative din aceste două judeţe au fost dislocate forţe şi mijloace din judeţele Galaţi, Brăila, Bacău, Prahova şi USISU.

”Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a solicitărilor venite din partea autorităţilor şi a cetăţenilor din aceste două judeţe, alte 6 judeţe (CL, IL, BR, VS, CV, BC) au fost prealertate, astfel încât la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora. La acest moment situaţia  este în dinamică, iar evoluţia acesteia va fi atent monitorizată pentru dispunerea imediată a măsurilor care se impun, astfel încât situaţiile de urgenţă înregistrate să fie gestionate în mod eficient[, a mai transmis IGSU.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati