IKEA își menține planurile de reduceri de prețuri

0
70

Retailerul de mobilă ieftină IKEA își menține reducerile de prețuri planificate, în ciuda întreruperilor de transport maritim din Marea Roșie care au dus la creșterea costurilor, și are suficiente stocuri pentru a absorbi orice șocuri în lanțul de aprovizionare, a declarat luni, înainte de reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial, conform Reuters, potrivit economedia.ro.

“Angajamentul nostru este să ne asigurăm că acordăm prioritate investițiilor în prețuri mai mici pentru clienții noștri”, a declarat Jesper Brodin, directorul general al Ingka Group, care deține majoritatea magazinelor IKEA din întreaga lume, în cadrul Forumului Reuters Global Markets din stațiunea elvețiană de schi Davos.

Grupul Ingka a investit peste 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) în reduceri de prețuri pe piețele sale din septembrie până în noiembrie și își propune să continue să reducă prețurile și în 2024.

Atacurile asupra navelor de către militanții Houthi din Yemen, care spun că acționează în semn de solidaritate cu palestinienii, au perturbat comerțul mondial, giganții din domeniul transportului maritim redirecționând navele în jurul vârfului sudic al Africii, o călătorie mai lungă și mai scumpă.

Costurile mai mari ale transporturilor au generat temeri legate de noi presiuni inflaționiste chiar în momentul în care consumatorii au fost ușurați de scăderea prețurilor.

Dar Brodin de la Ingka Group a declarat că încă mai vede “o deflație destul de semnificativă” în amonte, în lanțul său de aprovizionare.

În timp ce scăderea prețurilor produselor poate afecta profiturile, Brodin a declarat că IKEA tinde să acapareze cote de piață atunci când consumatorii sunt sub presiune financiară.

“Acesta nu este un an în care să optimizăm profiturile”, a spus el, adăugând: “Acesta este un an în care să încercăm să navigăm pe un profit mai subțire, dar să ne asigurăm că sprijinim oamenii.”

De asemenea, IKEA intenționează să își extindă prezența în China și India, a adăugat Brodin, spunând că retailerul a observat o revenire a Chinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.