Ileana Calutiu, Povestea Calendarului: Fiecare lună a anului a prins viață într-o căsuță în parc – VIDEO

Parcul de distracții din județul Sibiu Povestea Calendarului, un portal spre lumea magică a copilăriei, a participat la Târgul de Turism al României de la Romexpo. ”Povestea Calendarului de fapt înseamnă povestea anului în care sunt cei 12 frați, fiecare reprezentând o lună. Fiecare lună a anului a prins viață într-o căsuță în parcul nostru”, a precizat Ileana Calutiu, marketing manager Povestea Calendarului, pentru News Bucuresti.

Povestea Calendarului a venit ca o idee naturală, menționează sursa citată: ”Proprietarii erau de ceva timp în zona respectivă și în timpul pandemiei aveau nevoie de un spațiu în care să petreacă timpul împreună cu copiii lor. Văzând frumusețea zonei au decis să împărtășească acest lucru și cu ceilalți.”

Astfel, fiecare lună a anului a prins viață într-o căsuță în parcul de distracții din județul Sibiu. Fiecare căsuță din parc este una tematică, și reprezintă locul de odihnă al unui frate al anului. Ele sunt deosebite, întocmai precum sunt lunile anului.

”Ceea ce este foarte important este că noi mergem pe tradițional. Căsuțele au denumirea veche a lunilor și încercăm să creăm câte o poveste în jurul a tot ceea ce se găsește în parcul nostru”, a precizat Ileana Calutiu.

În luna august a fost deschisă o zonă cu foarte multe jocuri pentru copii, cu un lac cu bărcuțe electrice și un trenuleț. Antreprenorii au mai multe planuri de extindere.

Momentan se lucrează la deschiderea lunii August, care va deveni căsuța bucătăriei, cu ateliere pentru copii.

Foto: Facebook / Povestea Calendarului

”Tocmai am deschis căsuța lunii Octombrie, cea mai digitalizată, care este un Han al Strigoilor și urmează căsuțele lunii Mai și Noiembrie care sunt singurele care au rămas neamenajate.

Pentru că este o poveste a calendarului și activitățile pentru copii sunt în același ritm și anume ne ghidăm după ceea ce se întâmplă în calendarul național și internațional. Schimbăm tematica de la o săptămână la alta.

Foto: Facebook / Povestea Calendarului

Cel mai iubit dintre ateliere pot să vă spun că este atelierul bunicii sau atelierul gastronomic pentru că și noi avem o bunică a poveștii în care facem gogoși, turtă dulce, urmează să facem dulciuri tradiționale. Până la Crăciun o să îl avem pe Moș Crăciun în fiecare weekend în parc și tematica o să se îndrepte în această direcție, exceptând bineînțeles weekend-ul de 1 Decembrie care va fi unul tradițional”, a precizat sursa citată.

Parcul de distracții este deschis în fiecare zi a anului, iar programul de vizitare este de luni până duminică. Orarul de funcționare depinde în funcție de sezon. ”În momentul de față suntem 10-18”, mai spune Ileana Calutiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati