Ilfov: 20.000 de puieți plantați sâmbătă, la Cernica

Consiliul Județean Ilfov, Primăria Cernica, Ocolul Silvic Ilfov și Asociația ”Creștem România” organizează sâmbătă, 1 aprilie 2023, de la 9.30, o acțiune de împădurire în Cernica, pe o suprafața de 5 hectare.

Accesul pentru ”Plantează în Ilfov” se face din intersecția DJ301A cu Autostrada A0 ( între satul Bălăceanca și localitatea Glina).

La eveniment vor participa, din partea Consiliului Județean, președintele Hubert Thuma, vicepreședinții Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu, și arhitectul șef al Județului Ilfov, Olivia Ciobanu, administratorul public al județului, Andrei-Robert Mihai.

”Mi-aș dori ca astfel de acțiuni să devină normalitate, pentru noi și, mai ales, pentru copiii noștri. Vă invit pe toți să ne fiți alături. Fiecare copac plantat înseamnă aer mai curat și un mediu mai sănătos!”, susține Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov.

Vor fi plantați 20.000 de puieți, dintre care 15.000 de salcâmi și 5.000 de frasini.

Organizatorii au pregătit pentru voluntari bucate tradiționale, băuturi răcoritoare și… cazmale. Pentru buna desfășurare a evenimentului, vor fi prezenți și silvicultori și ecologiști.

”Plantează în Ilfov” se află la a doua ediție. Anul trecut, în noiembrie, Romsilva a pus la dispoziție 11.000 de copaci pentru pădurea Vlădiceasca, din Snagov. 8.000 dintre aceștia au fost plantați în numai câteva ore.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati