Ilfov: A fost lansată caravana „Scapi de cancerul de col/sân cu un simplu control”

Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea au lansat Caravana „Scapi de cancerul de col/sân cu un simplu control”.

  • La eveniment au participat Florentina Rudeanu, managerul Spitalului de Ginecologie Ala Danilceac, Maria Săvulea, medic radiologie şi imagistică, Ionela Năstase, ambasadorul campaniei de prevenţie şi Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov: „Mi-aş dori să existe o cultură a prevenţiei. Din păcate, prea multă lume din jurul nostru are o persoană apropiată sau foarte apropiată cu diagnosticul de cancer. Şi cu cât e depistat mai repede, cu atât are şanse mai mari de vindecare. Faptul că medicii de la spitalul Buftea au dorit să intre în acest proiect în mod voluntar ne-a mobilizat la CJ să organizăm această campanie de conştientizare şi prevenţie”.

Medicul ginecolog Ala Danilceac va merge voluntar, în afara orelor de program din spital, în cabinetele medicilor de familie. Femeile cu vârste între 25 şi 64 de ani, beneficiază de recoltare gratuită pentru Babeş-Papanicolau şi de evaluare mamară.

Florentina Rudeanu, managerul spitalului din Buftea: „Consiliul Judeţean a avut investiţii de 5 milioane de lei în aparatura din spital. Cele mai noi sunt ecografele pentru sân şi un mamograf 3D, cu tomosinteză, ultimul răcnet în materie de investigaţii imagistice de profil. La spital se pot face analize de depistare a tulpinilor HPV în laboratorul propriu, certificat RENAR, destul de inaccesibile în mod normal, pentru că sunt scumpe. La noi se fac gratuit, în baza trimiterii de la medicul de familie”.

Programul caravanei va fi anunţat din timp şi va putea fi găsit la medicii de familie, pe pagina de internet a Spitalului de Ginecologie din Buftea: www.spitalbuftea.ro sau la numărul de telefon 021 351 5295.

Primele opriri ale caravanei vor fi la:

– Ciolpani, 11 martie, ora 14.00, în cabinetul medicului Păduraru

– Tâncăbeşti, 12 martie, ora 14.00, în cabinetul medicului Iremia

Pentru caravană programările se fac la medicii de familie care participă la campanie.

Caravana „Scapă de cancerul de col/sân cu un simplu control” face parte din campania de prevenţie a cancerului de col şi a cancerului mamar iniţiată acum o lună de Consiliul Judeţean Ilfov şi de Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea.

Ionela Năstase, ambasadorul campaniei de prevenţie: „Cât ne uităm noi la un film de trei ore, o femeie moare de cancer în România. Prevenţia ar putea reduce considerabil aceste statistici îngrozitoare. Le rog pe doamnele din judeţul Ilfov să folosească din plin această disponibilitate a medicilor. Dacă nu vine pacientul la medic, merge medicul la pacient. Aplaud iniţiativa şi sper să fie în beneficiul cât mai multor doamne”.

– Pentru prevenţia cancerului de col uterin Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea pune la dispoziţia pacientelor asigurate următoarele investigaţii gratuite: consult ginecologic, testare HPV şi Babeş-Papanicolau.

– Pentru prevenţia cancerului de sân spitalul pune gratuit la dispoziţia pacientelor asigurate consult şi ecografie mamară.

Pentru ambulatoriu programările se fac la numărul de telefon 021 3515295.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati