Ilfov a ieşit din scenariul roşu – restricţiile din pandemie ar putea fi relaxate; Prefect: Vor ieşi doar localitățile care au incidenţă sub 3 la mia de locuitori 

Judeţul Ilfov a ieşit din scenariul roşu iar restricţiile din pandemie ar putea fi relaxate, asta după ce incidenţa cumulată în ultimele 14 zile s-a încadrat sub 3 la mia de locuitori.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre situaţia din judeţul Ilfov: ”Având în vedere că în ultimele două zile incidenţa cumulată pe ultimele 14 zile s-a încadrat sub 3 la mie, adică ieri a fost 2,91, iar azi 2,96 şi în funcţie de incidenţa pe care o vom avea mâine o să vedem dacă sunt întrunite condiţiile din scenariul trei la nivelul înregului judeţ.

  • Nu toate localităţile se încadrează pentru ieşirea din scenariul trei

Problema este că şi în situaţia în care se va ieşi din acest scenariu, nu toate localităţile se încadrează pentru ieşirea din scenariul trei. Vor ieşi doar cele care au incidenţă sub 3 la mia de locuitori. Acum sunt 21 de localităţi care au sub 3 la mie şi 19 au peste 3. În funcţie de situaţia de mâine o să dispunem în consecinţă.

În acelaşi timp trebuie să ne încadrăm şi ceea ce priveşte incidenţa sub 3 la mie. În cazul nostru avem doar de făcut o constatare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă constată încadrarea unui anumit scenariu’‘, a anunţat Daniel Zamfir la Antena 3.

Sursa: antena3.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati