Ilfov: Amenzi de aproape 50.000 de lei au fost date sâmbătă de polițiști

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov anunță că, în cadrul misiunilor derulate în cursul zilei de 13 februarie, 103 poliţişti împreună cu 58 de efective reprezentând membri ai Grupei de coordonare a măsurilor de combatere COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov şi poliţişti locali, au verificat în sistem integrat 329 de societăţi comerciale şi 192 de mijloace de transport persoane pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov.

De asemenea, au fost legitimate 968 de persoane cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

În contextul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 244 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 49.250 lei, dintre care:

– 243 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, cu amenzi în valoare de 44.250 lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali;

– 1 sancţiune contravenţională în temeiul OG nr. 21/1992 cu amendă în valoare de 5.000 lei, aplicată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive de informare. Principalul obiectiv al măsurilor luate este protejarea sănătăţii cetăţenilor, şi nu aplicarea de sancţiuni, dar în situaţiile de încălcare a normelor instituite pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în timpul stării de alertă, se vor dispune măsuri de sancţionare atât a persoanelor fizice, cât şi juridice, inclusiv de suspendare a activităţii unor operatori economici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati