Ilfov: Au început cursurile în Smart Lab Măgurele

Consiliul Județean Ilfov anunță că, luni, a fost prima lecţie de tehnologie avansată, cu gazde hi-tech – doi roboţi, care pot servi nu doar de divertisment, ci şi ca material didactic.

Primii cursanţi au fost elevii clasei a treia de la Liceul „Horia Hulubei”, din Măgurele. Pixurile 3D au fost atracţia Smart Lab. Cu ajutorul lor, copiii au văzut şi au înţeles mult mai uşor ce înseamnă imprimarea 3D: şi-au scris numele cu pixuri din care curgea un material inteligent, pe bază de porumb, sută la sută biodegradabil, în loc de cerneală şi, la final, şi-au luat acasă rezultatele muncii lor.

Elevii din Ilfov şi-au făcut deja programări în Smart Lab pentru următoarele două săpămâni.

Smart Lab se adresează tuturor elevilor, indiferent că sunt din Ilfov sau din altă zonă. Accesul în laborator se face doar pe bază de programare, la adresa de e-mail smartlab@magurelesciencepark.ro. Atenţie: programarea nu poate fi făcută individual, ci doar pentru grupe de câte 8-10 copii, sub supravegherea unui profesor. Elevii din Ilfov au prioritate.

SmartLab Măgurele funcţionează în clădirea Institutului de Fizică Atomică, din Măgurele, de luni până vineri, între orele 9:00 şi 18:00.

SmartLab Măgurele este cel mai avansat laborator didactic din ţară şi primul laborator inteligent din judeţul Ilfov. Copiii intră în contact cu realitatea virtuală, învaţă să lucreze cu imprimante şi scannere 3D, să programeze şi să folosească roboţi multifuncţionali.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati