Ilfov: Combaterea și distrugerea ambroziei s-a făcut pe DJ 402, Creața – Vânători și DJ 402, Vânători – Petrăchioaia

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov, aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov, continuă tratamentele pentru combaterea și distrugerea buruienii ambrozia, o plantă sălbatică, invazivă, periculoasă pentru sănătatea omului, întâlnită de obicei pe marginea șoselelor sau pe aliniamentele căilor ferate, dar și în culturile agricole sau pe terenuri neutilizate, care crește spontan, provoacă alergii puternice în perioada înfloririi și poate produce pagube semnificative de recoltă.

Buruiana ambrozia trebuie distrusă în perioada cuprinsă între răsărire și apariția primelor inflorescențe. În majoritatea cazurilor, ambrozia este răspândită și ocupă spații/vetre compacte.

De aceea, cele mai bune rezultate pentru combaterea buruienii se obțin prin cosirea manuală sau cu echipamente mecanice de tuns iarba. Îndepărtarea ambroziei în focare izolate se realizează prin smulgere, distrugere cu sapa sau secerare.

Astăzi, 𝟮𝟮 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, Serviciul Județean de Dezinsecție şi Ecologizare Mediu Ilfov desfășoară activități de cosire pe 𝗗𝗝 𝟰𝟬𝟮, 𝗖𝗿𝗲𝗮𝘁̦𝗮 – 𝗩𝗮̂𝗻𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶 𝘀̦𝗶 𝗗𝗝 𝟰𝟬𝟮, 𝗩𝗮̂𝗻𝗮̆𝘁𝗼𝗿𝗶-𝗣𝗲𝘁𝗿𝗮̆𝗰𝗵𝗶𝗼𝗮𝗶𝗮.

Pentru o protecție completă împotriva acestei plante invazive, acțiunile întreprinse de Consiliul Județean Ilfov trebuie completate de intervenții similare la nivel local, în orașe și comune, precum și pe terenurile private, prin implicarea tuturor proprietarilor sau deținătorilor de teren uri, pentru un aspect cât mai plăcut al comunității și, în special, pentru a elimina impactul negativ asupra sănătății populației.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati