Ilfov: ”Copiii zâmbesc în aceeași limbă” – Proiect dedicat recuperării copiilor cu autism

”Copiii zâmbesc în aceeași limbă” – Proiect dedicat recuperării copiilor cu autism. Prima familie al cărei copil diagnosticat cu TSA a intrat în programul gratuit de intervenție specializată pentru recuperare.

Un băiețel de trei ani, diagnosticat în luna ianuarie a acestui an și confirmat cu TSA în testele de evaluare realizate de specialiștii 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘇𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗮𝘂𝘁𝗶𝘀𝗺 – 𝗕𝗹𝘂𝗲 𝗟𝗶𝗳𝗲, va începe de astăzi terapia, câte două ședințe pe săptămână, cu durată de două ore, fiecare ședintă.

Părinții băiețelului cu autism au căutat până recent soluții de terapie pe care să și le poată permite financiar, dar nu au găsit, pentru că, terapia ABA este costisitoare și greu accesibilă familiilor cu resurse materiale limitate.

În căutările lor au descoperit programul CJ Ilfov, ce constituie o șansă pe care programul de intervenție specializată o oferă copilului lor.

Terapia personalizată va reduce complicațiile TSA și dizabilitățile asociate acesteia, va îmbunătăți performanța educațională și dezvoltarea cognitivă, va crește abilitățile sociale și de comunicare, pe scurt, va spori calitatea vieții persoanei afectate, dar și a familiei aparținătoare.

Proiectul ”𝗖𝗼𝗽𝗶𝗶𝗶 𝘇𝗮̂𝗺𝗯𝗲𝘀𝗰 𝗶̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗲𝗮𝘀̦𝗶 𝗹𝗶𝗺𝗯𝗮̆” este susținut de 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁̦𝗲𝗮𝗻 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 în parteneriat cu 𝗗𝗚𝗔𝗦𝗣𝗖 𝗜𝗹𝗳𝗼𝘃 și Asociația Coaching Life Coach 4 Transformation, prin 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘇𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗮𝘂𝘁𝗶𝘀𝗺 – 𝗕𝗹𝘂𝗲 𝗟𝗶𝗳𝗲 având drept scop identificarea familiilor care au copii cu diferite semne și simptome specifice autismului, cu nevoie de diagnosticare precoce, urmărind susținerea recuperării lor prin includerea acestora în programe specializate de terapie personalizată gratuită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati