Ilfov: Distrugerea ambroziei se face astăzi pe DJ 402, Măineasca – Petrăchioaia și DJ 101, Moara Vlăsiei – Grădiștea

0
375
Foto; CJ Ilfov

Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov, continuă tratamentele pentru combaterea și distrugerea buruienii ambrozia, o plantă sălbatică, invazivă, periculoasă pentru sănătatea omului, întâlnită de obicei pe marginea șoselelor sau pe aliniamentele căilor ferate, dar și în culturile agricole sau pe terenuri neutilizate, care crește spontan, provoacă alergii puternice în perioada înfloririi și poate produce pagube semnificative de recoltă.

Buruiana ambrozia trebuie distrusă în perioada cuprinsă între răsărire și apariția primelor inflorescențe. În majoritatea cazurilor, ambrozia este răspândită și ocupă spații/vetre compacte.

De aceea, cele mai bune rezultate pentru combaterea buruienii se obțin prin cosirea manuală sau cu echipamente mecanice de tuns iarba. Îndepărtarea ambroziei în focare izolate se realizează prin smulgere, distrugere cu sapa sau secerare.

Astăzi, 26 iunie 2023, Serviciul Județean de Dezinsecție şi Ecologizare Mediu Ilfov desfășoară activități de cosire pe DJ 402, Măineasca – Petrăchioaia și DJ 101, Moara Vlăsiei – Grădiștea.

Pentru o protecție completă împotriva acestei plante invazive, acțiunile întreprinse de Consiliul Județean Ilfov trebuie completate de intervenții similare la nivel local, în orașe și comune, precum și pe terenurile private, prin implicarea tuturor proprietarilor sau deținătorilor de teren uri, pentru un aspect cât mai plăcut al comunității și, în special, pentru a elimina impactul negativ asupra sănătății populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.