Ilfov: Eveniment pentru ajutorarea persoanelor care suferă de hemofilie

Autorităţile transmit că evenimentul „Vâslește astăzi pentru mine, ca mâine să vâslim împreună” este reprogramat pentru duminică, 𝟭𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, începând cu ora 𝟏𝟒:𝟑𝟎 (adunarea participanților), iar vâslitul va începe la ora 𝟏𝟓:𝟎𝟎, scrie Buletin de Bucuresti

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, susținut de Asociația Română de Hemofilie și Consiliul Județean Ilfov — „Ilfov pentru Hemofilie – Unire pentru Sănătate și Speranță”. Inițiativa urmărește sprijinirea directă a pacienților, prin abonamente de înot pentru pacienți, achiziționarea de echipamente medicale, precum și campanii de informare. Bugetul proiectului este de 350.000 de lei, bani din conturile judeţului.

Eveniment pentru persoanele cu hemofilie: Participanții vor vâsli pe lac, în Parcul Mogoșoaia, între orele 12:00 și 14:00, într-un gest simbolic de susținere a incluziunii persoanelor afectate de hemofilie.

Autoritățile vor asigura echipamente, caiace și vâsle. De asemenea, vor fi date materiale informative pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestei afecțiuni rare.

Printre acțiunile acestui parteneriat se numără abonamente de înot pentru persoanele cu hemofilie, achiziționarea de echipamente medicale, precum și campanii de informare, toate finanțate dintr-un buget de 350.000 RON, oferit de Consiliul Județean Ilfov.

Proiectul Ilfov pentru inima ta, implementat în cinci localități

Consiliul Județean Ilfov a început, pe 12 septembrie, implementarea proiectului „Ilfov pentru Inima ta” în Mogoșoaia, Domnești, Voluntari, Chiajna și Bragadiru.

Este vorba despre un proiect care prevede achiziționarea și amplasarea de Defibrilatoare Externe Automate (DEA), în zonele cu trafic intens, accesibile tuturor membrilor comunității. De asemenea, se vor organiza cursuri gratuite, susținute de Fundația „Părinți Salvatori”, pentru pregătirea populației în acordarea de prim-ajutor.

Studiile arată că, în cazul unui stop cardio-respirator suferit de o persoană în spațiul public, rata de supraviețuire scade cu 10% în fiecare minut în care nu se intervine.

In Anglia, de exemplu, șansele de supraviețuire în caz de stop cardio-respirator s-au mărit de la 5% la 25% datorită utilizării defibrilatoarelor automate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati