Ilfov: Mediul de afaceri, consultat pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a judeţului

Mediul de afaceri a fost consultat, miercuri, pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Ilfov. Documentul este realizat de experţii Băncii Mondiale, la solicitarea Consiliului Judeţean Ilfov.

Marcel Heroiu, specialist senior Dezvoltare Urbană, Banca Mondială: „Zona Bucureşti-Ilfov joacă un rol critic pentru economia românească. Regiunea Bucureşti-Ilfov are un PIB pe cap de locuitor mai mare decât Madridul, Lisabona, Atena sau Berlin. Bucureşti-Ilfov continuă să aibă o creştere mai rapidă decât alte capitale europene. Rata de creştere a regiunii este mai rapidă decât a Singapore în perioada de boom economic. Vrem să vedem ce e de făcut pentru a susţine o asemenea rată de creştere.”

La sediul Băncii Mondiale şi-au spus punctul de vedere manageri din peste 20 de companii, printre care Porsche, Makita, Rewe, Selgros, Therme, dar şi reprezentanţi ai unor lanţuri hoteliere şi asociaţii din zona educaţională şi culturală.

Roland Andor, Porsche: „Infrastructura e un element cheie, nu doar şosele, ci şi toate cele aferente. Vorbim de trecerea în secolul 21 – digitalizare, alăturat cu deschiderea autorităţilor – sunt singurele posibilităţi pentru a obţine rezultatele dorite. Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem multe de lucrat”.

Gabriel Anghel, Makita: „Noi suntem interesaţi de infrastructură care să permită conexiunea cu aglomerarea urbană, dar şi de servicii publice sau publice şi private în zonă – sănătate şi educaţie. Această suprapunere a modului de abordare ne-a dat speranţe semnificative”.

Experţii Băncii Mondiale includ observaţiile oamenilor de afaceri, dar şi pe cele primite săptămâna trecută, de la primari, medici şi profesori, în documentul pe care îl vor realiza la solicitarea CJ Ilfov.

Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov: „Strategia de Dezvoltare va însemna o listă de proiecte din care le vom alege pe cele pe care le vom finanţa şi implementa.

Administraţia îşi propune să contribuie la creşterea calităţii vieţii. Creşterea calităţii vieţii înseamnă servicii de mai bună calitate, care necesită investiţii.

În a două jumătate a lunii martie Strategia de Dezvoltare va fi pusă în dezbatere publică pentru ca toţi cei interesaţi – cetăţeni, ONG-uri, grupuri de acţiune locală – să ştie ce conţine şi să poată veni cu propuneri de îmbunătăţire. După dezbaterea publică, Strategia de Dezvoltare va fi aprobată în şedinţa Consiliului Judeţean.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati