Ilfov: Noi razii ale polițiștilor la persoane care comercializează ilegal articole pirotehnice

Poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase au acţionat, luni, pe raza localităţii Dobroesti, jud. Ilfov în vederea identificării persoanelor fizice şi juridice care efectuează operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

În urma verificărilor, poliţiştii ilfoveni au constatat faptul că o societate comercială din comuna Afumaţi, jud. Ilfov a deţinut fără drept la un punct de lucru situat întru-un complex comercial din Dobroieşti, judeţul Ilfov, cantitatea de aprox 250 kg, reprezentând articole pirotehnice din clasa I si P1.

Astfel, spaţiul în care se comercializau articolele pirotehnice era neautorizat, iar angajatul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru aceste produse, pe care le oferea spre vanzare persoanelor fizice şi juridice.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice identificată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi lăsată în custodia unei societăţi autorizate în domeniu.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” fapta prevăzută şi pedepsită de art.37 lit.a din Legea 126/1995, urmărirea penală fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Activităţile de verificare au continuat şi în cursul zilei de marți, astfel că poliţiştii Servciului Arme Explozibili si Substanţe Periculoase au depistat în subsolul unui imobil din oraşul Popeşti Leordeni cantitatea de 12 baterii artificii şi 11 cutii de articole pirotehnice de divertisment, deţinute în mod ilegal, fără autorizaţii şi documente de provenienţă, în scopul valorificării clandestine în această perioadă.

Întreaga cantitate a fost confiscată, persoana deţinătoare fiind sancţionată contravenţional cu suma de 7500 lei, pentru nerespectarea Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati