Ilfov: Operatorii de deszăpezire au împraştiat material antiderapant noaptea trecută

Utilajele operatorilor de deszapezire au fost scoase în teren noaptea trecuta ca sa împraştie material antiderapant, în urma avertizarii de precipitaţii mixte, care favorizeaza apariţia poleiului.

15 utilaje – autobasculante şi încarcatoare frontale- au acţionat preventiv pe cei 450 de kilometri de drumuri judeţene din Ilfov, cu accent în zonele predispuse la polei – cele de lânga paduri şi podurile. În cele şase baze din judeţ sunt în total 69 de utilaje: autogradere, vole, încarcatoare frontale, autobasculante cu lama şi sarariţa, utilaje multifincţionale Unimog. Acestora li se adauga şi utilajele Serviciului de Drumuri din subordinea CJ Ilfov: trei Unimog, doua autobasculante cu lama şi sarariţa şi un încarcator frontal.

Operatorii bazelor de deszapezire estimeaza ca pentru intervenţiile din aceasta iarna sunt necesare, în total, de 7 000 de tone de sare şi 12 000 de metri cubi de nisip.

Pentru situaţii extreme, Consiliul Judeţean Ilfov pune la dispoziţia bazelor de deszapezire 130 de tone de clorura de calciu, necesara atunci când temperaturile scad mai mult de -7 grade celsius. Ca masura preventiva, Consiliul Judeţean Ilfov a început montarea a 10 kilometri de parazapezi, pe drumurile judeţene, în zone cunoscute ca favorizeaza acumularea ninsorii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati