Ilfov: Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor, dezbătut în prezenţa a aproape 200 de oameni

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor a fost dezbătut azi, în prezenţa a aproape 200 de specialişti pe mediu, reprezentanţi ai administraţiilor publice şi cetăţeni din Ilfov.

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) este un document de planificare strategică pentru gestionarea integrată a gunoiului, care a fost realizat de firma de consultanţă Ramboll şi care a fost avizat de experţii Comisiei Europene, prin Jaspers.

Lucia Varga, fost ministru al Mediului, consilier al preşedintelui CJ Ilfov, Marian Petrache: „Hârtie, plastic, sticlă, biodeşeuri şi reziduale (deseuri amestecate) se depun acum la groapa de gunoi. Trebuie să trecem la colectarea selectivă. Tot ce înseamnă deşeu reciclabil, hârtie, plastic, carton trebuie colectat separat, să ajungă la staţiile de sortare şi apoi să le reutilizăm. Ce nu poate fi valorificat, ajunge la fabricile de ciment, pentru valorificarea energetică. Din 2023 începem să colectăm separat şi biodeşeurile: resturi de mâncare, iarbă, crengi.”

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor a fost pus în consultare publică în luna august 2019. După dezbaterea de azi, PJGD urmează să primească avizul de mediu şi apoi va putea fi aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean Ilfov.

Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD) poate fi consultat aici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati