Ilfov: Polițiștii au făcut controale pentru a depista șoferii care s-au urcat băuți sau drogați la volan

Poliţiştii Serviciului Rutier şi ai Poliţiilor Orăşeneşti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au acţionat în perioada 1-3 noiembrie, pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunile au fost desfăşurate pe drumurile publice de pe raza de competenţă teritorială a judeţului Ilfov, în special în zonele cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere şi, au vizat totodată şi combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente.

La activităţi au fost folosite aparatele etilotest şi drugtest pentru depistarea şi sancţionarea faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 281 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 25 de permise de conducere, din care 9 permise reţinute pentru consumul de alcool şi 5 permise pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 21 de Certificate de înmatriculare au fost retrase. Totodată au fost constatate 6 infracţiuni la regimul rutier, pentru 4 dintre acestea fiind întocmite dosare penale pentru consumul de alcool, iar celelalte 2 pentru alte infracţiuni privind nerespectarea OUG 195/2002.

RECOMANDĂRI:

-Nu ţineţi în mână şi nu folosiţi cu mâinile în niciun mod, în timp ce conduceţi, telefonul mobil sau orice alt dispozitiv prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video. Riscaţi viaţa, atât a dumneavoastră, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

-recomandăm conducătorilor de vehicule ca, în primul rând să nu consume băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, să manifeste, de asemenea, o atenţie sporită la trafic şi să nu fie angrenaţi în activităţi de natură a le distrage atenţia.

-pietonilor le recomandăm să nu circule pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiţi să o facă, să circule pe sensul opus de deplasare al vehiculelor.

-bicicliştilor le recomandăm, suplimentar, să poarte veste reflectorizante, iar bicicletele să fie echipate regulamentar.

-motocicliştilor le recomandăm, să respecte regimul de viteză prevăzut de lege, să poarte căşti de protecţie omologate şi îmbrăcăminte de protecţie adecvată şi, nu în ultimul rând, să-şi mărească gradul de vizibilitate prin portul de accesorii reflectorizante.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati