Ilfov, proiect de reintegrare în societate pentru tinerii cu dizabilități locomotorii

Județul Ilfov va demara un proiect de reintegrare în societate pentru tinerii și copiii cu dizabilități locomotorii, potrivit unui anunț al vicepreședintelui Consiliul Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu.
  • În acest sens, a fost încheiat un protocol de colaborare între Consiliul Judetean Ilfov, Asociația TOTUL PENTRU TINE și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (#DGSAPC) Ilfov pentru realizarea proiectului „𝐼̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑟𝑒”.
Proiectul prevede implementarea de măsuri de protecție socială pentru copiii și tinerii cu dizabilități locomotorii din #Ilfov cu scopul de a le facilita reintegrarea în societate și de a le îmbunătăți calitatea vieții, arată vicepreședintele CJ Ilfov.

DGSAPC Ilfov va centraliza lista tinerilor și copiilor cu dizabilități locomotorii

Astfel, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (#DGSAPC) Ilfov va centraliza lista tinerilor și copiilor cu dizabilități locomotorii din Ilfov și va ajuta la facilitarea relației dintre beneficiari și specialiști în cadrul proiectului. În luna decembrie, DGASPC Ilfov avea în evidență 79 de copii și tineri cu astfel de afecțiuni.
    • 𝐴𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑇𝑂𝑇𝑈𝐿 𝑃𝐸𝑁𝑇𝑅𝑈 𝑇𝐼𝑁𝐸 va achiziționa din suma de 100.000 𝑑𝑒 𝑙𝑒𝑖 alocată de la 𝑏𝑢𝑔𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙 𝑎𝑙 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐼𝑙𝑓𝑜𝑣 pentru acest proiect, echipamente de mobilitate care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov. De asemenea, tinerii vor fi angrenați în activități sportive, educative și de școlarizare și vor avea transportul asigurat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati