Ilfov: Se lansează caravana „Scapă de cancerul de col cu un simplu control”

Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea lansează Caravana „Scapă de cancerul de col cu un simplu control”. Astfel, femeile îşi vor putea face analize ginecologice la cabinetul medicului de familie din localitate.

Femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, chiar şi cele neasigurate, beneficiază de recoltare gratuită pentru Babeş-Papanicolau şi evaluare mamară. Programul caravanei va putea fi găsit la medicii de familie, pe pagina de internet a Spitalului de Ginecologie din Buftea: www.spitalbuftea.ro sau la numărul de telefon 021 351 5295.

Lansarea caravanei va avea loc duminică, 8 martie, la ora 11.00, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, din Strada Studioului nr. 5.

Caravana face parte din campania de prevenţie a cancerului de col şi a cancerului mamar iniţiată în urmă cu o lună de Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea. La spitalul din Buftea femeile îşi pot face gratis analize cu trimitere de la medicul de familie.

România este ţara din UE cu cea mai mare rată a mortalităţii la cancerul de col uterin. Anual, 3.308 femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar peste 1.700 pierd lupta cu această boală, potrivit Observatorului Global al Cancerului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati