Ilfov: Tratamente pentru distrugerea ambroziei pe DJ 200 Gagu-Grădiștea, DJ 401A Bragadiru-Măgurele și DJ 401D Crețești-Copăceni

0
462

Serviciul Județean de Dezinsecție şi Ecologizare Mediu Ilfov, aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov, continuă tratamentele pentru combaterea și distrugerea buruienii ambrozia, Ambrosia artemisiifolia, una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul țării noastre, răspândită în aproape toate zonele și extrem de adaptabilă la condițiile pedoclimatice.

Buruiana ambrozia trebuie distrusă în perioada cuprinsă între răsărire și apariția primelor inflorescențe, respectiv până la data de 30 iunie a fiecărui an (înainte de polenizare).

În majoritatea cazurilor, ambrozia este răspândită și ocupă spații/vetre compacte. De aceea, cele mai bune rezultate pentru combaterea buruienii se obțin prin cosirea manuală sau cu echipamente mecanice de tuns iarba. Îndepărtarea ambroziei în focare izolate se realizează prin smulgere, distrugere cu sapa sau secerare.

  • Astăzi, 6 iunie 2023, Serviciul Județean de Dezinsecție şi Ecologizare Mediu Ilfov desfășoară activități de cosire pe DJ 200 Gagu-Grădiștea, DJ 401A Bragadiru-Măgurele și DJ 401D Crețești-Copăceni.

Pentru o protecție completă împotriva acestei plante invazive, acțiunile întreprinse de Consiliul Județean Ilfov trebuie completate de intervenții similare la nivel local, în orașe și comune, precum și pe terenurile private, prin implicarea tuturor proprietarilor sau deținătorilor de terenuri, pentru un aspect cât mai plăcut al comunității și, în special, pentru a elimina impactul negativ asupra sănătății populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.