Ilfov: Ultima rundă de dezinsecție din acest an va avea loc săptămâna viitoare

În perioada 16-25 septembrie Serviciul de Dezinsecție și Ecologizare Mediu reia acțiunile pentru combaterea țânțarilor adulți, anuță CJ Ilfov.

Echipele vor acționa în interiorul localităților, pe aliniamentele drumurilor județene, în zona gropilor de gunoi și a altor focare.  Mașinile sunt echipate cu GPS și pot fi urmărite live, pe internet. La acțiune participă și reprezentanți ai fiecărei localități, sub coordonarea unui reprezentant al Consiliului Județean.

Cetățenilor le este recomandat să nu stea în raza de acțiune a echipelor de dezinsecție și să aibă grijă să închidă ferestrele. Dezinsecția se va face seara, după 21.00, iar substanța este toxică pentru albine și iritantă pentru oameni.

Înaintea fiecărei runde de dezinsecție, acțiunea este comunicată ilfovenilor prin mass-media, afișe puse în locuri vizibile, informări ale primăriilor, SMS-uri.

Este ultima rundă de dezinsecție anul acesta. Președintele Consiliului Județean Ilfov Marian Petrache i-a cerut Ministrului Sănătății să ridice în Guvern problema dezinsecției, astfel încât, pe viitor, acțiunile în județe să aibă loc simultan.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati