Imaginea Ministrului Radu Oprea folosită pentru atacuri de tip phishing

1
210

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului atrage atenţia asupra existenţei în spaţiul public a unor atacuri de tip phishing asupra unor companii de stat, în acest caz Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A, folosind imaginea şi numele ministrului Ştefan-Radu Oprea, potrivit digi24.ro.

„Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme. Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului nu susţine şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”, se arată în comunicat.

Pentru a evita astfel de tentative de fraudă, ministerul recomandă ca înainte de a lua o decizie de investiţii să fie consultate sursele oficiale de informare, respectiv pentru Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A. – www.transgaz.ro, sau Ghidul de a deveni investitor, disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti, la adresa: https://m.bvb.ro.

De asemenea, reprezentanţii MEAT transmit că este important ca în situaţia în care „vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte să raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente”. Pentru sesizări poate fi accesat site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (https://www.dnsc.ro/) sau apela numărul unic de urgenţă la nivel naţional dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, respectiv 1911, apelabil din orice reţea, cu tarif normal, disponibil 24/7.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.