IMAGINI ULUITOARE! Clotilde Armand – filmată în timp ce umbla în sala cu sacii cu voturi după alegerile de la Primăria Sectorului 1

România Tv a publicat imagini uluitoare cu Clotilde Armand, la scurt timp după alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Candidata USR a fost filmată în timp ce s-ar fi aflat ilegal în camera în care se aflau sacii cu voturi.

Pe filmările surprinse de camerele de supraveghere în noaptea de 29 septembrie 2020 apare Clotilde Armand, alături de membri ai USR în sala Biroului Electoral de Sector în care se aflau sacii cu voturi, o sală care, în mod normal, trebuia să fie sigilată.

În imagini se vede cum Clotilde Armand dă directive, umblă în sacii cu voturi şi sorta buletinele de vot. Accesul în sala cu sacii cu voturi era permis de procurorul Nicolae Sprâncu. Preşedintele BES este acuzat că ar fi dat mână liberă lui Clotilde Armand să umble în sacii cu buletinele de vot.

Întrebat dacă această acțiune este legală sau nu, avocatul Mihai Drăgan a zis că acest demers este ilegal şi face apel la procurorul Iaşinovsci să înceapă urmărirea penală in personam.

„Sută la sută este ilegal. Candidații au dreptul să intre în biroul electoral de circumscripție, au dreptul să asiste să observe numărarea, renumărarea orice fel de acțiune asupra voturilor, buletinelor de vod și proceselor verbale.

Nu au voie să intre în sala respectivă pentru ca altfel ar fi un haos. Nu au dreptul să intre în sala respectivă decât doar în mod excepţinal cu aprobarea unui membru al biroului și doar sub supraveghere a unei persoane, în caz excepțional a unui președinte de secție de post, şi asta dor dacă nu se găsește nu știu ce document.

În niciun caz nimeni nu are dreptul să atingă materialele electorale, ori ceea ce vedem aici este sortarea voturilor ceea ce vedem aici este practic o fraudă.

Somez public pe procurorul Iașinovschi să înceapă urmărirea penală im personam pentru că mai flagrant crezi si vedem acum nu există”, a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Daniel Tudorache

În alte imagini îl arată pe un membru al USR, Radu Stanciu, în prezent consilier, care le dă indicații unor jandarmi, în Biroul Electoral al Sectorului 1.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati