Imobilul monument istoric prăbuşit parţial în Bucureşti nu a afectat clădirea învecinată; va fi făcută o expertiză tehnică

Inspectoratul de Stat în Construcţii arată că imobilul monument istoric prăbuşit parţial pe strada Barasch nu a afectat clădirea învecinată şi că se va face o expertiză tehnică pentru a se stabili cum să fie demolată construcţia în întregime.

Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, că după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a înştiinţat instituţia cu privire la prăbuşirea unei clădiri părăsite din centrul Capitalei (str. Iuliu Barasch, zona Unirii), imobil încadrat în lista monumentelor istorice, acolo a mers inspectorul general al I.S.C.pentru analizarea situaţiei create şi dispunerea urgentă a măsurilor de punere în siguranţă, scrie news.ro. 

O clădire monument istoric din centrul Capitalei s-a prăbușit!

„Din primele observaţii s-a constatat că imobilul în cauză nu a afectat clădirea învecinată, aceasta fiind independentă; s-a dispus împrejmuirea zonei şi urmează ca I.S.C. să demareze procedurile legale, respectiv dispunerea unei expertize tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, care să stabilească soluţiile tehnice necesare a fi luate pentru demolarea completă a imobilului astfel încât să nu fie afectate şi vecinătăţile”, arată ISC.

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat, miercuri seară, că o clădire încadrată în categoria monument istoric s-a prăbuşit parţial, pe strada Barasch.

”Au fost evacuaţi 6 locatari din corpul de clădire învecinat, lipit de clădirea prăbuşită”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că nu sunt persoane rănite, iar zona a fost balizată.

Acolo au intervenit mai multe echipaje de pompieri şi poliţişti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati