IMPORTANT / Iohannis anunță NOI RESTRICȚII pentru români: Ce a fost recomandare, devine obligație!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi noi măsuri de restricţie pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, acestea fiind stabilte într-o întâlnire de urgenţă cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache

Armata va fi scoasă pe străzi.

  • „Este nevoie de măsuri suplimetare pentru a fi în situaţia să îngrădim să încetinim răspândirea infecţiei. Se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie după principiul „stăm acasă”. Oamenii pot ieşi să meargă şi să se întoarcă de la serviciu, să iasă să-şi dacă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe o zi pe alta. Însă aceste restricţii devin obligaţii”, a declarat preşedintele.

El a arătat că s-a convenit totodată ca în această perioadă să fie pregătite pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electornică  pentru că este nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

„Am convenit să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile create în teren. În acest fel Armata va pune la dispoziţie personal care va veni sa suplimenteze forţele de ordine publice, Jandarmerie şi Poliţie. Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale, şi asta pentru a proteja persoanele peste 65 de ani. Se vor introduce restricţii speciale, va trebui ca în interesul lor să stea tot timpul acasă”, a explicat preşedintele.

Aceste restricţii vor fi cuprinse într-o nouă Ordonanţă militară, care va fi dată publicităţii în cursul acestei seri, urmând să intre în vigoare de miercuri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati