Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la doi ani. Cei trei factori care cresc rezistenţa organismului

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat că producătorii vaccinurilor anti-Covid se aşteaptă ca imunitatea după vaccinare să dureze până la doi ani, iar un răspuns în acest sens va fi aflat anul acesta. Medicul a subliniat că fiecare dintre noi poate creşte rezistenţa propriului organism şi a enumerat trei factori: alimentaţia sănătoasă, stresul redus la minim şi odihna.

În caz contrar, chiar după vaccinare, capacitatea organismului de a răspunde va fi diminuată, a spus Beatrice Mahler, scrie Digi24.

„Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment.

Cei trei factori care prelungesc imunitatea după vaccinul anti-COVID

Cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală și devin asimptomatice.

Deci avem imunitate o perioadă lungă de timp. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi.

Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem„, a declarat medicul Beatrice Mahler.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati