În 2023 foarte multe din contractele de concesionare a plajelor expiră. Ministrul Cadariu: Vom găsi o soluţie intermediară pentru acest an, poate şi 2024

Ministrul Turismului Constantin-Daniel Cadariu a precizat că în acest an există o problemă care ar putea apărea pentru sezonul estival şi anume aceea că expiră foarte multe din contractele de concesionare pentru plaje, circa 90%.

  • „Trebuie găsită o soluţie intermediară pentru 2023, poate şi 2024, atunci trebuie să iniţiem o nouă ordonanţă de urgenţă ca să modificăm Codul administrativ pentru a găsi o soluţie temporară”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, probleme din ultimii 2 ani ar putea continua și in 2023.

În 2021 a fost problema cu plajele lărgite, care nu erau cadastrate. Pentru anul trecut, Ministerul a găsit o soluție, prin ordonanţă de urgenţă, printr-o modificare la Codul administrativ şi s-au putut muta sezlongurile către malul mării şi s-a dat posibilitatea activităţii turistice.

”În 2023 s-ar putea să avem o altă problemă şi anume foarte multe din contractele de concesionare a plajelor expiră. Trebuie găsită o soluţie pentru fără ele nu putem omologa activitate turistică pe plaje. Trebuie găsită o soluţie intermediară pentru 2023, poate şi 2024, atunci trebuie să iniţiem o nouă ordonanţă de urgenţă ca să modificăm Codul administrativ pentru a găsi o soluţie temporară”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu cu privire la sezonul estival 2023, având în vedere că anul trecut au fost diverse probleme pe litoral.

El a explicat că acele concesionări vor fi pe o perioadă temporară, de unul sau doi ani.

„(Concesionările – n.r.) vor fi pe unul sau doi ani, aşteptând studiile de la cei de la Ministerul Mediului. Aşa sperăm, în prezent colaborăm cu cei de la Ministerul Mediului”, a completat Cadariu.

Acesta a mai spus că voucherele de vacanţă vor continua să fie date şi în acest an, iar valoarea lor va rămâne neschimbată şi anume 1.450 lei.

„Voucherele de vacanţă sunt precizate în acea ordonanţă de urgenţă până în anul 2026, iar suma este de 1.450 lei. Eu m-aş bucura ca toate instituţiile publice din România să încarce acele carduri deja existente”, a explicat ministrul Turismului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati