În Bucureşti, elevii vor fi repartizaţi aflabetic la clasa pregătitoare/Telverde pentru părinţi

Metodologia de repartiție a elevilor în clasa pregătitoare a fost lansată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Elevii vot fi repartizaţi în ordine aflabetică. Părinții copiilor născuți după 1 ianuarie 2015 vor primi sfaturi apelând la un număr TelVerde.

„Toți elevii înscriși în unitatea de învățământ vor fi ordonați alfabetic, realizându-se două liste organizate pe criteriul de gen. Distribuirea acestora pe clase se face în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă (primul copil va fi cuprins în clasa pregătitoare A, al doilea copil, în clasa pregătitoare B, ș.a.m.d până la ultima clasă, după care se reia repartizarea, următorul copil fiind cuprins în clasa pregătitoare A și tot așa)”, potrivit Metodologiei lansate de ISMB.

Părinţii care au gemeni sau tripleţi vor putea solicita repartizarea acestora în aceeași clasă sau în clase diferite.

Elevii care nu au împlinit vârsta de 6 ani la finalul lunii august se vor prezenta la Comisia municipiului București de înscriere în învățământul primar, după o programare telefonică prealabilă la Telverde – 0800816021, unde vor fi consiliaţi pentru a lua decizii în interesul educaţional al copilului.

Evaluare nivelului de dezvoltare psihomotrică a preșcolarilor se va realiza în perioada 26 februarie – 20 martie, conform ISMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati