În București s-a lansat un nou serviciu de e-car sharing. Care este pretul pe minut

Un serviciu internațional de e-car sharing s-a lansat în București. Este vorba de Spark, care are o flota de 50 de vehicule, formată în totalitate din mașini electrice. Unul din modelele cu care intră pe piață este Nissan Leaf 40.

Prețul pe minut este de 1,40 de lei, cu un maxim zilnic de 260 de lei și 150 de kilometri. După cei 260 de lei, nu se mai taxează în ziua respectivă, informează Wall-Street.ro.

Un al doilea tip de mașină, care va fi lansat in viitor, va fi Renault ZOE – mașină mai compactă, ideală pentru oraș și cu o autonomie de 300 de km la o singură încărcare. Prețul/minut va fi de 1,20 lei/km, cu un maxim de 215 lei și maxim 150 de kilometri incluși.

Până la sfârșitul anului, Spark dorește să ajungă la 100-120 de vehicule, din ambele modele. Clienții plătesc cât folosesc mașina, care este activată prin aplicație – Android și iOS.

Mașinile nu trebuie lăsate într-un loc anume

Serviciul este furnizat sub brandul SPARK de compania nou înființată „Spark Car Sharing SRL”, parte a grupului internațional „SPARK Technologies UAB”, care are sediul în Lituania. Misiunea SPARK este aceea de a oferi soluții de transport la prețuri competitive și eco-friendly, spun oficialii companiei.

Spark este un brand lituanian lansat în 2016, având prezența și în Bulgaria (Sofia, unde numărul de vehicule depășește 150).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati