În cât timp ar putea fi gata noul terminal de pasageri de la Otopeni?

Valentin Iordache, director Operațiuni Aeriene Aeroporturi București, a declarat că noul terminal de pasageri de la Otopeni ar putea fi gata în 6-7 ani.

”Suntem conștienți că înainte de 6-7 ani nu vom avea un nou terminal în funcțiune la Otopeni.”, a precizat Valentin Iordache.

Potrivit acestuia, noul terminal presupune crearea unui nou turn de control, noi spații comerciale, un hotel, dar și aproximativ 12.000 de locuri de parcare.

”Exproprierile practic s-au încheiat, nu s-au făcut toate plățile, pentru că nu toți proprietarii au cerut încă banii, dar terenul pe care ar urma să fie construit acesta este al nostru și putem demara procedurile de proiectare și execuție”, a spus sursa citată în cadrul unei conferințe de presă.

”Avem în curs anumite proceduri de îmbunătățire a fluxurilor din terminalul existent, mă refer la zona operațională, astfel încât să putem sa procesăm un grafic egal și chiar mai mare decât în 2019 până când vom reuși să dăm în fucțiune acest nou terminal.”, a declarat Iordache.

Tot proiectul urmează să coste în jur de 800 de milioane de euro, a completat acesta.

 

 

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati